Nyår på Lanzarote

Nyår på Lanzarote

Drömmer du om att komma bort lite i vinter? Vintern har varit precis lika mörk och trist i år som den brukar vara. Inte mycket till snö på de flesta platserna i Sverige, så julstämningen har inte varit på topp. Julhelgen kanske redan är fullplanerad, men hur ser det ut över nyår. Om du vill komma bort från regnrusket och mörkret så är Lanzarote ett självklart val för att fira in det nya året.

Hur varmt är det på Lanzarote under nyår?

Vädret är givetvis den viktigaste frågan. Lanzarote är perfekt över nyår. Temperaturen ligger runt 20 grader i december. Du kommer kanske inte kunna ligga på stranden, men att promenera i t-shirt och få en hälsosam lyster i ansiktet kan du räkna med. Ladda upp med D-vitamin så klarar du resten av vintern också! En tunn jacka till kvällen kan vara skönt, men vinterkängorna kan du lämna hemma. Det sköna vädret passar utmärkt för festkläder, finskorna håller sig torra och du bör inte frysa även om du bara har strumbyxor och festklänning, eller en kavaj på dig.

Nyårsfester på Lanzarote

Lanzarote är ett populärt resmål just under vintersäsongen, så det finns många nyårsfester att välja mellan. Eftersom ön besöks av många turister finns det internationella barer som arrangerar traditionella jul- och nyårsfester. Många hotell och klubbar ordnar nyårsfester med nyårsmeny och fest. En trerättersmeny ligger runt €25-50 per person, ca €20 för barn. Du kan även hitta fester med fri bar. Givetvis kommer du kunna se fyrverkerier och fira in det nya året med pompa och ståt! Vi föreslår att du bestämmer dig för vilken fest du ska gå till på plats istället för att boka i förväg. Ditt hotell kan ha rekommendationer och rabatter, plus att du vill välja en populär fest med bra arrangemang och mat.

Aktiviteter på Lanzarote i december

Utöver nyårsfesten kommer du ha tid till annat om du bokar in en nyårsweekend på Lanzarote. Ön har förutom sina många stränder även andra sevärdheter. Du kan gå på vulkansightseeing, vinprovning och besöka pittoreska byar. Ta del av underbar matkultur, lokalproducerade viner och fantastisk utsikt. Med sitt unika vulkanlandskap är ön perfekt för dykning och för att upptäcka världen under vattenytan. Om du föredrar att upptäcka livet på land så kanske en kamelsafari passar bättre.

Vad kostar en nyårsweekend på Lanzarote?

Eftersom det inte är långt kvar till nyår kan du hitta riktigt billiga sistaminuten-resor nu. Se över erbjudanden från rabattsajter, medlemssidor eller ditt kreditkort, du kanske kan hitta billigare hotell eller rabatter på aktiviteter på Lanzarote. Om det är tomt på kontot just nu, men mer pengar kommer efter nyår så kan du ta ett snabblån. Många långivare erbjuder första lånet gratis, så då behöver du inte ens betala någon ränta. Jämför olika långivare och se om det finns något för dig. Missa inte chansen att fira nyår på Lanzarote. Ge dig själv en välbehövlig paus så att du får en perfekt start på det nya året!
Gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *