Temperatur & klimat på Lanzarote

Lanzarote är en av Kanarieöarna i Atlanten och har, från vårt perspektiv som nordbor, varmt klimat med dagstemperaturer på sommaren som ligger mellan 30 och 35 grader. Nätterna är lite svalare. Ön är så pass liten att klimatet inte skiljer sig särskilt i dess olika delar undantaget från ett och annat ovanligt lokalt väderfenomen eller skillnader som beror på öns topografi.

Den södra delen av ön kan ibland drabbas av sandstormar med ursprung i Sahara. Då stiger temperaturen till över 40 grader samidigt som sikten försämras. I öns norra del runt bergen i Famarmassivet faller största mängden av den nederbörd som ön tar emot. Januari och december är de regnigaste månaderna. Lanzarote är ändå den Kanarieö där det regnar minst. Det handlar alltså om ett ganska vädersäkert resmål.

På Lanzarote regnar det framförallt på vintern och om du vill uppleva prunkande grönska i det annars ganska torra klimatet så är februari och mars de grönaste månaderna. Växtlivet skiljer sig i de olika delarna trots att ön är liten pga. skillnaderna i mängden regn som faller i norr och övriga delar. I norr finns flera sorters fuktälskande palmer samtidigt som typiska ökendjuret dromedaren trivs där också.

DelaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn