Se & besöka på Lanzarote

Ät lika smart och gott som öns bofasta

När du går ut och äter på Lanzarote är det bra att veta att klassikern ”Menu del dia” brukar bestå av kockens rekommendation utifrån de för dagens bästa råvaror. Ofta kan du få tre goda rätter och ett glas vin för under 10 euro. ”Soceidades” är ett trevligt Spanskt restaurangkoncept att hålla utkik efter. Det är små bybarer och restauranger som brukar vara drivna av antingen ett par eller en familj. Det handlar i regel om rustik och traditionell men passionerad husmanskost. Ofta utan menyer. Lanzarote har också mycket närproducerat i fråga om mat och vin. Du hittar läckerheterna i stånd på mindre marknader. Helt perfekt när du planerat in en picknick.

Upplev de vackra och variationsrika landskapet!

Lanzarote är en charmig ö som trots sin relativt lilla storlek kan erbjuda många olika naturmiljöer och flera överraskningar. En del av utflyktsmålen är rent ut sagt spektakulära och hela ön är klassad som ett naturskyddsområde. Du kan gunga fram på en kamelrygg genom ett märkligt lavalandskap och en stund senare koppla av med en öl och tapas bland surfentusiaster på deras speciella strand; Famara. Missa inte den så kallade Atlantistunneln som är världens största underjordiska tunnel bildad genom vulkanisk aktivitet. Trafiken är gles och lugn på Lanzarote. Med en hyrbil hinner du se det mesta på en dag eller två. Du kan även ta dig runt på cykel eller via det väl fungerande bussnätet.

Skåda fågel på Tropical Park

Tropical Parc är ett projekt för avel av utrotningshotade fågelarter som erbjuds så stora och naturtrogna miljöer som möjligt. Det är också en möjlighet för besökare att njuta av fåglarnas intressanta beteenden och färgprakt. Det finns även en del andra djur, t.ex. apor, i parken som också har en välförsedd servering. Tropical Park ligger i den mysiga byn Guinate på norra delen av ön. De nya ägarna av anläggningen satsar stort på att göra detta till ett besöksmål av internationell klass. Om du vill kan du till och med bo på parkområdet och få en riktigt gedigen naturupplevelse. Trots det varma klimatet på ön är pingvinpoolen en av de mest populära attraktionerna i Tropical Park

Åk hem till Lanzarotes berömda arkitekt Cesar Manrique

Om du är det minsta intresserad av banbrytande design och arkitektur har du en bra chans att berika dig på Lanzarote. En av ön mest kända invånare var arkitekten Cesar Manrique vars unika hem öppnats för besökare. Cesar dog tyvärr i en bilolycka 1992 men hans livsverk lever kvar. Byggnaden där han bodde ligger nära staden Tahiche och är ett exempel på hur man som arkitekt kan arbeta med den omgivande naturen för att uppnå harmoni. I detta fall är det fråga om mycket speciella vulkaniska omgivningar så det är en effektfull och dramatisk harmoni vi pratar om. I detta museum som man nog får kalla det hittar du även konst av bland annat Cesar Manrique.

Lanzarote har stränder för alla smaker

En bra sak med Lanzarote är att du kan hitta stränder som inte är så exploaterade. Visst kan det vara skönt att ta bara några steg från hotellanläggningen ner till havet och blicka ut över det blå från en plaststol med en paraplydrink i handen. Men det är en annan och lika givande upplevelse att njuta av sand, himmel och hav längs helt naturliga kuststräckor där du kan promenera ostört. Missa inte Jabillo beach i Costa Teguise om du uppskattar snorkling. Det är även en barnvänlig strand som följer en bukt och är ganska långgrund. En känd strand som Puerto del Carmen bjuder på variation då den inte enbart består av strand utan även har klippmiljöer, idealiska för krabbfångst och lite mer utmanade promenader.

DelaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn