Resa till Lanzarote

Från både Göteborg och Stockholm tar du dig med direktflyg till Lanzarote. Med de största researrangörerna hittar du charterresor som inkluder både boende och resa. Vill du plocka ihop dit eget paket bokar du endast en flygresa antingen med direktflyg eller med en mellanlandning och är fri att resa omkring som du vill på ön.

Varifrån än du kommer är det på Aena – Aeropuerto de Lanzarote du landar på eftersom Lanzarote har en flygplats. Den ligger 5 kilometer utanför Arrecife som är öns huvudstad. Utanför inkomsthallen hittar du all service du behöver och det är även här researrangörerna hämtar upp sina gäster. Reser du på egen hand hittar du olika transportmedel som buss och taxi som tar dig till huvudstaden.

Till Lanzarote kan du ta dig med färja från det spanska fastlandet. Dessa färjelinjer går mellan de övriga kanariska öarna så det går utmärkt att båtluffa och åka mellan till exempel Teneriffa, Gran Canaria och Lanzarote. De hamnar på fastlandet som har regelbundna turer med öarna är Huelva och Cadiz.

Med inrikesflyg kan du också resa mellan de kanariska öarna och därmed utforska alla 7 öar under en och samma resa om du önskar. Från de största spanska städerna på fastlandet finns det bra förbindelser med Lanzarote. Flera flygbolag kör rutter flera gånger i veckan vilket gör det både enkelt och bekvämt att ta sig till Lanzarote.

Det finns ett stort urval av hotell i olika prisklasser att välja bland. Föredrar du att bo på all-inclusive eller vill du ha ett mindre hotell med frukost som måltid för att njuta av Lanzarotes härliga restauranger istället? Du kan också välja att bo i lägenhet med självhushåll och reser ni många tillsammans finns det även villor att hyra.

Det finns flera orter att välja bland. Den mest populära orten att bo på är Puerto el Carmen som ligger några kilometer söder om flygplatsen. På södra delen av ön ligger den fridfulla semesterorten Playa Blanca och på den sydligaste spetsen av ön ligger paradisstränderna i Papagaya. Om du istället vill bo inåt landet med närhet till naturen finns det ett flertal orter att välja.

DelaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn