Årstider & klimat på Lanzarote

Vårens väder (april maj)

Lanzarote som tillhör Kanarieöarna har ett soligt och varmt klimat året runt. Våren på Lanzarote bjuder på 8-9 soltimmar per dag och en medeltemperatur på 20-21 grader. Havet är fortfarande inte så varmt men badbart med sin temperatur på ca 18-19 grader. Det regnar i genomsnitt endast 3 dagar på våren så vill man inte ha de riktigt höga temperaturerna är Lanzarote ett utmärkt resmål vid denna årstiden.

Sommarens väder (juni juli augusti september)

Sommaren på Lanzarote bjuder på 9 soltimmar per dag och i stort sett inga regndagar alls. Temperaturerna börjar på som lägst 17 i början av juni till runt 28 i augusti och september. De varma ökenvindarna från Sahara som sveper in över Lanzarote gör att det kan bli mycket varmare. Vattnet har nu hunnit värmas upp och temperaturen ligger på runt 22 grader. Gillar man sol och höga temperaturer passar Lanzarote perfekt för en lyckad badsemester på sommaren.

Höstens väder (oktober november)

På hösten kan det komma i genomsnitt regn i 4 dagar per månad men det är inga stora mängder. Medeltemperaturen ligger på ca 22,5 grader i luften och fortfarande runt 22 grader i vattnet. Med sina 7 soltimmar per dag och temperaturer mellan 16-25 finns det fortfarande möjlighet till en fin sol och badsemester.

Vinterns väder (december januari februari mars)

På vintern är det högsäsong på Lanzarote och trots att vädret är lite ostadigare med 5 regndagar i genomsnitt per månad reser många soltörstande turister hit. Med sina 7 soltimmar per dag och temperaturer på mellan 13-21 grader i luften och 18-20 grader i vattnet är det fortfarande ett behagligt klimat. Det kan bli lite kyligt på kvällarna men några tjocka jackor behövs inte i alla fall.

DelaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn